AQS markerte 25-årsjubileum

AQS markerte sitt 25-årsjubileum under vintersamlinga for de ansatte på Savalen

Fra den spede start med to-tre dykkere, har selskapet vokst til rundt 95 ansatte i 2017. Markeringa kom riktignok ett år for seint, men ble ikke mindre stilfull av den grunn.

– Det er dere som er AQS, sa daglig leder Ove Løfsnæs, som poengterte at det er alle ansatte, den kunnskapen og de holdningene de møter kundene med, som utgjør dagens AQS.

Tips fra landslagstrener

Christian Berge delte sine erfaringer med AQS.

Christian Berge delte sine erfaringer med AQS.

Tidligere på dagen hadde landslagstrener i håndball, Christian Berge, delt sine erfaringer om å bygge et lag – ei prestasjonsgruppe. Han tok herrelandslaget til VM-finale, og det viste seg at parallellene var mange mellom det å bygge et lag som presterer på håndballbanen, og et lag som presterer i toppsjiktet i sin profesjon.

Vilje, lojalitet og nøyaktighet var tre viktige stikkord for Christian Berge.
– Vilje er å gjøre hva man kan for å jage marginer for å bli bedre. Lojalitet gjelder i forhold til gruppa og hvor du skal spille, og nøyaktighet skal gjennomsyre alt, sa han til de AQS-ansatte.

Festmiddagen ble ledet av Are Sende Osen, og blant gjestene var Askil Moe, grunnleggeren av Namsos Dykkerselskap, som selskapet het fram til navneskiftet i 2012.

Startet med tre dykkere

Styreleder Hermod Fledsberg, daglig leder Ove Løfsnæs og grunnlegger Askil Moe under festmiddagen i AQS.

Styreleder Hermod Fledsberg, daglig leder Ove Løfsnæs og grunnlegger Askil Moe under festmiddagen i AQS.

– Vi var tre dykkere i Nordsjøen, som fant ut at vi ville starte et selskap, fortalte Askil Moe, som bestemte seg mens han satt i en «blikkboks» på 150 meters dyp i Nordsjøen.

– Vi dro heim og startet, men vi måtte begynne med å lære oppdretterne til å bruke dykkere. Vi måtte fortelle dem at de ved å bruke ei krone på dykkere, kunne tjene to kroner, sa Moe.

Han fortalte at han etter hvert ble alene i firmaet. En dag traff han Per Anton Løfsnæs på gata i Namsos. Moe spurte om Løfsnæs ville kjøpe firmaet, og ifølge Moe ble tilbudet tatt godt imot. Per Anton ville heim og snakke med broren Ove.

Are Sende Osen ledet festmiddagen, og leste blant annet fra boka der Are Sende Osen imiterer sin far.

Are Sende Osen ledet festmiddagen, og leste blant annet fra boka der Are Sende Osen imiterer sin far.

– Det som var greit med dem, var at de ikke ville kjøpe selskapet for å selge det etter kort tid og tjene penger. De ville satse på det for å skape arbeidsplasser i Flatanger. Uten at jeg hadde solgt meg ut, hadde dere aldri sittet her i dag. For jeg hadde ikke turt å satse så mye, sa Askil Moe i sin tale under middagen.

Per Anton Løfsnæs har solgt seg ut av AQS, og Ove Løfsnæs er i dag eneeier gjennom sitt selskap Fanøyskjæret Holdning AS.

Styreleder Hermod Fledsberg i AQS og Arne Haug i Sparebanken Midt-Norge hadde også ordet.

– Vi er stolt av å være forretningspartneren til AQS, som har hatt en vekst uten like, sa Haug.

AQS-ansatte og gjester samlet til festmiddag.

AQS-ansatte og gjester samlet til festmiddag.