Avlusing med Hydrolicer

AQS har lang erfaring fra badebehandling, og tar med seg den kompetansen når selskapet også tilbyr avlusing med Hydrolicer.

– Vi har jobbet målrettet med å utvikle et konsept og en teknolog for lusebekjempelse siden 2012, og vi har blitt en stor leverandør, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS AS.

Med særlig fokus på fiskehelse og god effekt på lusa, har AQS-ansatte levert gode resultater til fornøyde kunder.

Kompakt og mobil

I tillegg til badebehandling, har AQS de siste to årene også levert avlusing med Hydrolicer montert på AQS Balder. Dette er en mobil og kompakt enhet, som lett kan forflytte seg fra anlegg til anlegg.

Skipper Roger Havstein sier at kundene er strålende fornøyd med lusetallet og tilstanden på fisken etter at den har vært igjennom Hydroliceren.

– Resultatet av det arbeidet vi har gjort, er veldig bra. Kundene er strålende fornøyd med lusetallet og tilstanden på fisken etter at den har vært igjennom maskina, sier skipper Roger Havstein på AQS Balder.

Økt kapasitet

I fjor ble kapasiteten økt ved utvidelse fra to til fire linjer og nytt stort lusefilter ble montert. Fisken suges inn bak via slanger som henger i ei A-ramme, og slippes ut foran i en tom merd.

Før ei behandling starter, blir fisken sjekket for å finne ut hvilken form den er i og hvor mye lus den har, slik at behandlinga kan bli optimal.

– Det er hele tida en balanse mellom å ta lusa og ikke skade fisken. Vi justerer under veis for å optimalisere behandlinga, sier Roger Havstein.

– Vi oppgraderte Hydroliceren i 2017, og den vil bli oppgradert videre i 2018. Målet er at den hele tida skal ha det nyeste av teknologi, sier Ove Løfsnæs.

 

Kontaktperson: Lena Einseth, [email protected]  970 83343