Avlusing og hjelpefartøy

AQS tilbyr flere ulike metoder for avlusing av oppdrettslaks, og vi tar stadig i bruk ny og forbedret teknologi.

 

AQS Odin under avlusing, med hjelpefartøy.

AQS har i flere år vært ledende i badebehandling av oppdrettslaks mot lus og AGD med hydrogenperoksid eller annen medikamentell behandling. Metoden har vist seg å være både miljøvennlig og skånsom mot fisken.

Vi har flere spesialutrustede fartøy med stor behandlingskapasitet. Våre hovedfartøy for avlusing med H2O2, er AQS Odin og AQS Njord. Vi leier også inn andre fartøy ved behov.

De siste åra er det utviklet nye metoder for ikke-medikamentell behandling (IMM). AQS er involvert i behandling med de fleste av disse, og har bygd opp en betydelig kompetanse innenfor IMM.

Vi kan tilby avlusing med egne systemer (Hydrolicer), med systemer som vi drifter sammen med samarbeidspartnere, og med støttefartøy og mannskap til slike operasjoner.

AQS Odin under avlusing.Gjennom et samarbeid med Botngaard AS satser vi også på forebyggende tiltak mot lakselus. Vi tilbyr permaskjørt inkludert montering, og kan inngå avtale om service og vedlikehold.

Våre ansatte har lang erfaring og solid kompetanse på lusbehandling. I samarbeid med våre kunder og leverandører er behandlingsmetodene under stadig utvikling. AQS deltar i ulike FOU-prosjekt for å optimalisere og videreutvikle metodene.

Se film fra avlusing med Odin:

Avlusing H2O2 AQS Odin from AQS AS on Vimeo.