Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

AQS på lag med Bodø/Glimt

Markedsteamet i AQS heier på de gule. Fra venstre: Freddy Johansen, Lena Einseth og Johnny Olsen. Ruben Hågensen  med kontor i Alta inngår også i markedsteamet.
Markedsteamet i AQS heier på de gule. Fra venstre: Freddy Johansen, Lena Einseth og Johnny Olsen. Ruben Hågensen med kontor i Alta inngår også i markedsteamet.

AQS spiller på lag med de beste, og har inngått en samarbeidsavtale med Bodø/Glimt. Denne sesongen vil AQS-logoen være synlig på Aspmyra stadion når fjorårets seriemestere spiller sine hjemmekamper.

– Havbruk og Bodø/Glimt er på hver sin måte viktige for Nord-Norge. Vi er en betydelig aktør i nord, og det er derfor naturlig å støtte opp om Bodø/Glimt, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS.

AQS har hovedkontor i Flatanger, som har fostret en midtstopper av dimensjoner: Brede Mathias Moe. Å ha en flatangring på Bodø/Glimt, gjør det enda mer spennende  å følge laget framover.

AQS deltar i «Acton Now»-nettverket som Bodø/Glimt har startet. Hovedmålet er å fremme bærekraftig drift i hele verdikjeden i havbruksnæringa, i samsvar med FNs bærekraftmål.

– For oss passer det svært bra med våre egne mål. Vi forsøker hver dag å ha FNs bærekraftmål som rettesnor for vårt arbeid. Klimaavtrykket fra sjømat er lite, og vi bidrar til en bærekraftig matproduksjon, sier Løfsnæs.

Det neste servicefartøyet som skal bygges, blir en hybridbåt med batteripakke, som vil gi lavere dieselforbruk og mindre utslipp. Da bilparken i administrasjonen nylig ble byttet ut, ble det anskaffet fire nye elbiler.

Gjennom nettverket «Action Now» vil AQS delta sammen med andre aktører i sjømatnæringa for å skape en arena for inspirasjon, samarbeid, utvikling og kommunikasjon med fokus på bærekraft.