Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

AQS styrker satsinga i nord

Ruben Hågensen (til venstre) og Tommy Karlsen bestyrer AQS sitt Alta-kontor, og har hele Nord-Norge som arbeidsfelt.
Ruben Hågensen (til venstre) og Tommy Karlsen bestyrer AQS sitt Alta-kontor, og har hele Nord-Norge som arbeidsfelt.

AQS AS styrker sin satsing i Nord-Norge. Tommy Karlsen (41) er ansatt som ny prosjektkoordinator ved kontoret i Alta, der han skal jobbe sammen med prosjektleder Ruben Hågensen.

– Vi har en stor andel av vår aktivitet i Troms og Finnmark. Her har vi mange store og viktige kunder som vi har en tett dialog med, og både kunder og fartøy skal følges opp, sier styreleder Ove Løfsnæs i AQS AS.

Gått gradene

Med ansettelsen av Tommy Karlsen dobles bemanninga ved kontoret i Alta. Karlsen kommer fra stillinga som inspektør i Aquastructures, og har hatt ulike jobber i oppdrettsnæringa, blant annet i Grieg Seafood. Han har gått gradene fra røkter til skipper på servicebåt og driftsleder, og har førstehånds kjennskap til næringa.

– Jeg er heldig og har fått være med siden 90-tallet, og har fulgt utviklinga av næringa i nord. Den vil ikke stoppe. Vi har grønt lys fra myndighetene, og næringa vil vokse videre, sier Tommy Karlsen.

Han sier han søkte jobben fordi han ser på AQS som et stort og solid selskap. – Jeg liker at det er litt fart, og jeg liker å være ute og ha kontakt med kundene, sier Karlsen, som allerede har startet i jobben.

Fortsatt vekst

– Tommy Karlsen har lang erfaring og bred kompetanse, spesielt på fortøyning, og han blir en god og viktig ressurs for oss i Nord-Norge, sier daglig leder Ola Krystad i AQS.

Krystad og Løfsnæs ser et stort potensial for fortsatt vekst i havbruksnæringa i nord i årene framover.

– Havbruk er ei fantastisk næring i nord. Det er robuste strukturer, både små og større aktører, og alle har god kontroll på det de holder på med. Jeg merker også at kulturen passer oss godt. Vi har ansatte fra Nord-Norge, men også mange som pendler nordover. De trives, det er god stemning, stor gjestfrihet og dyktige oppdrettere, sier Ove Løfsnæs.