Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Ny styreleder og daglig leder i AQS

AQS856

Frode Blakstad er valgt som ny styreleder i AQS, mens Ove Løfsnæs overtar som daglig leder i selskapet.

Frode Blakstad er ny styreleder i AQS.

Ove Løfsnæs har den siste tida hatt den daglige ledelsen i AQS som arbeidende styreleder.

I generalforsamlinga tirsdag ble Frode Blakstad fra Trondheim valgt som ny styreleder, mens Marit Hatland og Dagfinn Eliassen fortsetter som styremedlemmer.

Lang erfaring

Frode Blakstad har lang fartstid i sjømatnæringa. Han har vært leder for ulike rådgivingsselskap siden 1988, og driver nå sitt eget selskap, INAQ AS, med ni ansatte.

Blakstad har spesialisert seg innenfor strategi- og styrearbeid, og har flere tunge styrelederverv innen havbruk, blant annet i Sekkingstad AS, Bjørøya AS og Hav Line AS.

– AQS skal være best

– Havbruksnæringa trenger gode leverandører av tjenester. AQS skal være best på det vi holder på med. Vi skal ha de beste folkene og den beste teknologien, sier Frode Blakstad.

AQS-konsernet hadde i 2018 en omsetning på 193 millioner kroner og et årsresultat etter skatt på minus 6,5 millioner kroner.

Tøff konkurranse

– Det er en tøff konkurranse i denne bransjen, og store svingninger i hvilke metoder for avlusing som foretrekkes, sier Ove Løfsnæs.

Mens det har vært nedgang i omsetninga innen avlusing, har AQS opplevd økning på andre områder som fortøyningsarbeid, service på ringer og nøter, og nye områder som slep og frakt.

Ove Løfsnæs eier gjennom sitt selskap Fanøyskjæret AS 77 prosent av aksjene i AQS Holdning AS, mens NTS ASA eier 23 prosent.

AQS AS er en ledende leverandør av servicetjenester til havbruk, med 150 ansatte og 20 servicefartøy i arbeid langs hele kysten og på Island.