Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Nye AQS blir en kraftfull aktør

AQS_7

AQS AS og KB Dykk AS har nå vedtatt fusjon, og det nye selskapet blir en av landets største og mest kraftfulle leverandører av servicetjenester til havbruksnæringa og andre aktører.

– Vi er svært fornøyde med å ha kommet i mål med fusjonen. Det har vært en fin og lærerik prosess. Våre to selskap passer som hånd i hanske til hverandre, og alt ligger til rette for at vi skal få til mye bra i tida som kommer, sier daglig leder Ola Krystad i «nye» AQS AS.

Torsdag ble det holdt generalforsamling i alle selskapene som omfattes av fusjonen mellom AQS AS og KB Dykk AS. Intensjonsavtalen ble inngått allerede i midten av april, og mange kunder har reagert positivt på planene om sammenslåing.

Se video om fusjonen:

AQS og KB Dykk fusjonerer from AQS AS on Vimeo.

Godt mottatt

– Vi merker at fusjonen blir godt mottatt i markedet. Konkurransen er tøff, men vi ser at det er ønskelig med en aktør som kan løse store og ulike typer utfordringer, sier styreleder Ove Løfsnæs.

Etter fusjonen har AQS en flåte på 23 servicefartøy og 165 ansatte, derav 65 arbeidsdykkere. Det gjør AQS til landets største dykkerselskap.

– Vi kan nå tilby et bredt spekter av tjenester, og har flere fartøy og mer folk å spille på. Flåten er spredt over et stort geografisk område, og det gir kort mobiliseringstid. Vi er ofte nært kundene, i alle fall fra Trøndelag og nordover, og det er en stor fordel, sier Ola Krystad.

Ove Løfsnæs (til venstre) og Ola Krystad blir henholdsvis styreleder og daglig leder i det nye AQS.

Høy kompetanse

Han mener at en av styrkene til det nye selskapet, er den svært høye kompetansen både på sjø- og landsida.

– Vi har lang erfaring innen mange felt. Mange har vært ansatt i mange år, og vet hva de snakker om. Vi er klar på hva som er styrkene våre, og hva vi kan jobbe med for å bli enda bedre. Med de høye krav som stilles i dag, blant annet til dokumentasjon, er det flere som sier at det trengs et stort selskap. Og sammen blir vi nå en stor og solid aktør i dette markedet, sier Krystad.

Det nye AQS AS får følgende eierskap:

  • 54 prosent – Fanøyskjæret AS (Ove Løfsnæs)
  • 23 prosent – NTS ASA
  • 11,5 prosent – Ola Krystad
  • 11,5 prosent – Kaare-Bjørn Krystad

Styret etter fusjonen består av Ove Løfsnæs (styreleder), Dagfinn Eliassen, Hermod Holte Fledsberg og Kaare-Bjørn Krystad.

AQS AS fortsetter som i dag med tre kontorer – i Flatanger, på Rørvik og i Alta – men med fartøy og mannskap i arbeid langs hele norskekysten og delvis i utlandet.

AQS OG KB Dykk hadde i 2017 en samlet omsetning på 272 millioner kroner.