Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Troll med oppdrag på Island

Mannskapet Troll2

AQS-fartøyet Troll har lagt ut et nytt anlegg på østkysten av Island. Dette er fjerde år på rad selskapets fartøy er over på Sagaøya for å bistå islandske oppdrettere.

– Jobben var upåklagelig, denne gangen også, sier produksjonssjef Gunnar Steinn Gunnarsson i Laxar Fiskeldi.

Han forteller at de har jobbet med Troll før, og at de har gode erfaringer. – Det var grunnen til at vi ønsket dem tilbake. Profesjonelle og hyggelige folk, med god sans for humor og arbeidsglede, sier Gunnarsson.

Effektiv

Troll dro over i midten av mars, og oppdraget besto i å legge ut et helt nytt anlegg i Bjarg. Skipper Sven-Arne Laugen og hans mannskap førte Troll over havet og startet forberedelsene, før det ble mannskapsbytte og skipper Svenn Are Haug og hans folk overtok.

– Det var gjort et godt forarbeid, og det gikk både fort og radig å legge ut anlegget. Vi brukte 12-13 dager på jobben. Da hadde vi også kjørt inspeksjon med ROV. Med 45 ankerliner må det være akseptabelt, sier Haug.

Kadett Olav Myhre ved navigasjonsbordet på vei over til Island.

Tredje tur

Skipperen var på sin tredje tur til Island med Troll. I fjor var KB Namdal over. Begge er 24 meters enkeltskrogsfartøy godkjent for europeisk fartsområde.

– Det er fint å jobbe på Island. Folk er imøtekommende og trivelige. Det var litt utfordringer værmessig på østsida, men det gikk veldig greit, sier Svenn Are Haug.

Dyktige folk

Arbeidet ble hindret av været bare en dag. Da blåste det liten storm. – Vi har dyktige folk som har vært lenge på båten, så alt gikk svært bra, sier skipperen.

– At vi har en årlig tur til Island, er viktig for selskapet. Det viser at vi har vyer og evner til å nå nye markeder. Arbeidsfolket synes også det er spennende å ta en sånn tur. Kundene er svært takknemlige og setter pris på jobben vi gjør. Det gjør det ekstra artig å stå på, sier Ola Krystad.